Urang asing anu nyarios Cina ogé ngalakukeun ieu!

Anyar-anyar ieu, murid anu ngagaduhan pondasi lengkep enol, saatos diajar tilu kelas, ngawartosan yén anjeunna bakal robih janten guru anu khusus kana basa Inggris lisan kusabab anjeunna henteu hoyong diajar tatakrama basa Cina atanapi anu aya hubunganana sareng HSK, tapi ngan ukur hoyong diajar sababaraha bahasa kahirupan sapopoe, sapertos kumaha Mésér tikét udara, kumaha balanja di Taobao, jst… ogé… Kuring parantos ningali tingkat Cina na ka payun.

Henteu janten masalah naon waé anu anjeun pelajari, penting pisan pikeun nempatkeun yayasan. Tata basa sareng kosa kata anu penting. Abdi hoyong lumpat sateuacan kuring jumeneng, sareng kuring teu tiasa nahan sakedik pangulangan boring. Ngan aya hiji tungtung sareng mustahil komunikasi dina basa ieu. Kinten-kintenna, seueur anu diajar basa kadua parantos ragrag dina léngkah munggaran, sareng hiji-hijina hal anu aranjeunna tiasa pelajari upami aranjeunna hoyong pisan kasuksésan gancang sareng untung gancang ngan ukur tiasa diajar.

Sakitu seueur urang asing anu nyarios Cina lancar sareng nganggo kecap otentik anu urang mendakan dina kahirupan, kumaha aranjeunna ngalakukeun éta?

Kedah lokal:
Paduli naha anjeun diajar basa Cina di Cina atanapi henteu, kedah aya jalma-jalma Cina di sakuriling anjeun pikeun komunikasi sareng anjeun. Pondokna, basa na bakal keyeng. Naon anu anjeun pelajari di kelas bakal hilap upami anjeun henteu sering ngagunakeunana dina kahirupan. Adi alit anu ngajual souvenir di Maroko diajar basa Cina tina pipa sareng dianggo pikeun wisatawan énjingna. Anjeunna muka biwirna nalika anjeunna muka sungut kana banyolan online Cina anu populér.

Multimédia umum:
Untungna, urang hirup dina jaman ledakan Internét, sumber diajar dibagikeun sacara global, sareng urang tiasa nganggo waktos anu fragmentasi pikeun diajar pidato Tionghoa sareng pidéo pidéo Cina; upami urang hoyong émut karakter Cina, flash card flash. Dewa-déwi hébat anu saé dina diajar basa, anu henteu ngumpulkeun rébuan jam sareng ngawasa basa asing dina sababaraha dinten, anu nipu Yindi.

Ilubiung dina kagiatan dina basa anyar:
Laksanakeun inisiatip pikeun ilubiung dina pidato, drama, hosting, nyanyi, sareng sajabana, naon waé anu anjeun pikahoyong. Nalika anjeun nyiapkeun kagiatan ieu, anjeun pasti henteu hoyong kaleungitan wajah anjeun dina panggung. Dina waktos ieu, anjeun bakal ngapalkeun bahan basa asing sacara tuntas, sareng anjeun bakal mikir sacara ati-ati ngeunaan milih kecap sareng ngadamel kalimat, sareng kagancangan anjeun ngucapkeun. Ku cara ieu anjeun bakal diajar basa Cina sababaraha taun ka hareup. Hésé dipopohokeun.

Anggo telepon sélulér anjeun pikeun ngarékam sareng ngupingkeun sora aslina tina basa Cina anjeun nyalira:
Catet sapotong basa Cina anu anjeun nyarios unggal dinten, langkung saé dina ungkapan khusus éta. Kuring yakin yén saatos ngupingkeun lafal anu raoseun ngeunaan diri anjeun, anjeun moal gaduh deui kawani pikeun seuri batur. Salami prosés ieu, anjeun bakal mendakan yén anjeun henteu terang kumaha nyarioskeun hal-hal anu sering anjeun gunakeun dina kahirupan anjeun, sapertos wastafel pikeun nyeuseuh sayuran, keran, sareng sajabana. Sababaraha pengucapan anu anjeun pernah percaya diri bisa kaluar tina nada, sareng tata basa anu anjeun henteu perhatoskeun panginten lepat. Milarian masalah anjeun sareng anjeun satengah perang.

Janten hina, anjeun moal tiasa ngatur sadayana:
Modesty sanés karakter anu dikenal ku unggal nagara, tapi anjeun tiasa percaya diri, ulah sombong, aya batur di luar, sareng anjeun moal pernah diajar basa naon waé.

Sumanget "teu isin":
Salami anjeun sanés juru bicara Kamentrian Luar Negeri, anjeun bakal salah upami anjeun ngalakukeun kasalahan, sareng anjeun moal didenda. Salami anjeun nyarioskeun, kaseueuran urang Cina leres-leres tiasa ngartos, sareng aranjeunna sok toleran nyarios basa Cina ka urang asing. Sakali isin atanapi kaleungitan raray, aranjeunna bakal salawasna émut titik ieu. Tanpa nganggo kalimat, masalahna moal aya anu mendakan.

Milarian ikon basa pikeun ditiru:
Milarian karakter anu sami sareng sora anjeun sareng anjeun resep niru cara nyariosna. Ieu épéktip pisan dina ningkatkeun pelafalan, wirahma, kagancangan nyarios, sareng sajabana!


Pos waktos: Aug-07-2020